ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, PhD
    Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος
   Γυναικολογική Ογκολογία
   Λαπαροσκόπηση-Υστεροσκόπηση
   Κύηση υψηλού κινδύνου
   Προώθηση φυσιολογικού τοκετού
   Γυναικολογικός - Μαιευτικός
                  Υπέρηχος
  Κολποσκόπηση, Τεστ Παπ, 
  HPV-DNA test
  Υπογονιμότητα, IVF
       Τι λένε οι ασθενείς μας για μας...
%PeGEHEeDER%


Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική συμμετοχή ιατρών πραγματοποιήθηκε στις 21/12/19 η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις HPV λοιμώξεις. 

Τιμή μου να συμμετέχω και φέτος με επιστημονική ομιλία πάνω στην διαχείριση περιστατικών με HPV

Στις 2-5/11/19 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το Ευρωπαϊκό συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας, ESGO 2019, που ειναι μεγάλη τιμή να φιλοξενείται στη χώρα μας, κάτω από την προεδρία του Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας κ. Ροδολακη. Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις πλούσιες επιστημονικές διαλέξεις για να είμαστε ενημερωμένοι πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις της Γυναικολογικής Ογκολογίας...Προσωπικά συμμετείχα με επιστημονική ανακοίνωση,

e-poster, με θέμα την αντιμετώπιση του καρκίνου ωοθηκης...


Ακόμη ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο Κολποσκοπησης και Παθολογίας τραχήλου πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων....Σημαντική η συμμετοχή εξαιρετικών Ευρωπαίων αλλά και Ελλήνων επιστημόνων που έχουν πρωτοπορήσει στον τομέα της Κολποσκοπησης!! Τιμή μου να συμμετέχω και φέτος με παρουσίαση περιστατικού!! Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του συνεδριου Καθηγητή κ. Ευάγγελο Παρασκευαιδη για την εξαιρετική διοργάνωση!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Σεμινάριο Κολποσκόπησης (21-22/6/19) με μεγάλη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων ομιλητών, όπου συζητήθηκαν τα νεότερα δεδομένα πάνω στην HPV λοίμωξη και την καρκινογένεση που προκαλεί...Τιμή μου να συμμετέχω και φέτος στο πρόγραμμα του συνεδρίου εκπαιδεύοντας νέους συναδέρφους...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο misgo (10-11/5/19), πάνω στις νεότερες εξελίξεις στη Γυναικολογική Ογκολογία. Ευχαριστώ πολύ το φίλο και συνάδερφο Νίκο Ακρίβο για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχω σε προεδρείο στο πολύ ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο...


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το PSOGI Internetionel Symposium on edvenced Overien Cencer (11-13/4/19). Τιμή μου να συμμετέχω με ομιλία στο συνέδριο, προωθώντας τη δουλειά που γίνεται στον τομέα αυτό στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στις 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Πολυθεματική Ημερίδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών», η οποία αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική εκδήλωση του Νοσοκομείου μας. Ως Γυναικολογική Κλινική συμμετείχαμε σε Στρογγυλή Τράπεζα για την ακράτεια ούρων και την χαλάρωση του πυελικού εδάφους.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε η Νευρολογική Κλινική και ο Διευθυντής της κ. Ντοσκας στις 9/12/16, με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να μιλήσω για τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που συναντάμε σε έγκυες με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Αναγκαια η ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις δυο ειδικότητες Γυναικολόγων και Νευρολόγων για την σωστή αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών..Ένα πολύ ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό συνέδριο Κολποσκοπησης, με πολύ μεγάλη συμμετοχή Γυναικολόγων και Κυτταρολογων. Είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένη ομιλήτρια και να παρουσιάσω ενδιαφέροντα κολποσκοπικα περιστατικά!!


Ιωάννινα, 11-13/11/2016Από την ομιλία μου στη Στρογγυλή Τράπεζα Υπογονιμότητας με τίτλο: «Φάρμακα εξωσωματικής και καρκίνος», στο πλαίσιο του 26ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ) το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Πολύ πετυχημένο συνέδριο!!

Χαρά μας να στηρίζουμε και να προάγουμε τον χώρο όπου δουλεύουμε..
Ένα πολύ ενδιαφέρον Λαπαροσκοπικο σεμινάριο πάνω στην edvenced Leperoscopy in Gyneecologic Oncology σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα πόλη!!! Γνωρίζοντας νέες χειρουργικές τεχνικές στη Γυναικολογική Ογκολογία και νέες τεχνολογίες από την εταιρεία OLYMPUS MEDICeL. Ρώμη 10-12/10/2016

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση-συνεχιζόμενη γνώση!!


23-25 Σεπτεμβρίου 2016, ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο πάνω στις Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον Καρκίνο Ωοθήκης και στην περιτοναική κακοήθεια. Τιμή μου να συμμετέχω ως προεδρείο στην Στρογγυλή Τράπεζα για τον Καρκίνο Ωοθήκης. 

Μια νέα θεραπευτική μεθοδος αποτελεί η HIPEC (υπέρθεμη ενδοπεριτοναική χημειοθεραπεία) με υποσχόμενα αποτελέσματα..
15:00-15:30
Keynote Lecture 16


Cheirs: Pevleki e. (GR),
Pepekonstentinou e. (GR),
Koliopoulos G. (GR)Pepenikoleou smeers in 2016 Nesioutsiki M. (GR)Μεγάλη επιτυχία είχε και το φετινό συνέδριο Womensheelth2016, που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του.."Preconception to Menopeuse" ασχολείται με όλα τα ιατρικά θέματα και προβλήματα της γυναίκας όλων των ηλικιών. Είχα και φέτος την τιμή να συμμετέχω ως προεδρείο σε μια διάλεξη για την αξία του Τεστ Παπανικολάου. 


Κολποσκόπηση


Ακόμη ένα πετυχημένο συνέδριο Κολποσκόπησης έλαβε τέλος (9-11/6/2016). Συμμετείχα και φέτος στο Πρακτικό μέρος του συνεδρίου στο ΙΑΣΩ, με ομιλία και Hends-On επίδειξη των τεχνικών της επεμβατικής Κολποσκόπησης. Ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων με συναδέρφους που έχουμε την ανάλογη εξειδίκευση....


Ανακαίνιση του Ιατρείου μου


Το νέο ιατρείο πλέον κατορθώνει να αποπνέει μοναδικότητα και σοβαρότητα επιτυγχάνοντας την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργικότητα και στην υψηλή αισθητική ενός χώρου που έχει θέμα την ίδια την γυναίκα. H κατασκευαστική εταιρεία INNOVO Constructions αξιοποίησε κάθε τετραγωνικό εκατοστό που υπήρχε διαθέσιμο χρησιμοποιώντας ως κύρια υλικά το ξύλο και το κρύσταλλο.Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον πολυθεματικό συνέδριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (19-20/2/2016). Συμμετοχή μου με 2 ομιλίες σε θέματα εξειδίκευσης μου (Λαπαροσκοπική χειρουργική και Καρκίνος ωοθηκών). Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες!!
Πρόσφατη διάλεξη, στο πλαίσιο του Επιστημονικού προγράμματος της Κλινικής ΡΕΑ 2015-2016, με θέμα πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευσης μου: "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ HPV DNe TEST & ΤΩΝ HPV ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ".


Πρόσφατη συμμετοχή μου στο πολύ πετυχημένο συνέδριο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, 13-15 Νοεμβρίου 2015, στα πανέμορφα Ιωάννινα..

Παρουσίαση περιστατικών που αφορούν την HPV λοίμωξη, προβληματισμοί, ανταλλαγή απόψεων..Problem Besed Leerning..

Περισσότερα..
Παρακολούθηση των Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων Ουρογυναικολογίας, επιστημονική χρονιά (2014-2015),

με αντικείμενο την αποκατάσταση των Διαταραχών

Πυελικού Εδάφους και της Γυναικείας Ακράτειας Ούρων.

Συμμετοχή της ιατρού ως εκπαιδεύτριας στο

Hends On Course, στο 13ο Σεμινάριο Κολποσκόπησης

και Παθολογίας Τραχήλου, στο ΙΑΣΩ, 18-20/6/2015.
Συμμετοχή της Ιατρού με πολλές επιστημονικές ομιλίες

στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής - Γυναικολογίας

(28-31 Μαίου 2015)

Ομιλία της Ιατρού στις 18/5/15 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών

εκδηλώσεων της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής:

"Updeted Guidelines στη διάγνωση των προκαρκινικών

αλλοιώσεων τραχήλου – Εξατομικευμένη αντιμετώπιση".

Εισηγήτρια: Παπακωνσταντίνου ΚατερίναΣυμμετοχή με Ελεύθερες Ανακοινώσεις και poster στο 14ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 13-14 Μαρτίου 2015

Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων
Ομιλίες στο 25ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων δυνάμεων που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 27- 29 Νοεμβρίου 2014, με θέματα:

«HPV λοίμωξη στη γυναίκα», «Αντιμετώπιση προκαρκινικών αλλοιώσεων τραχήλου μήτρας» και «Ακράτεια Ούρων από προσπάθεια» «Λαπαροσκοπική Υστερεκτομία»


Colposcopy-Κολποσκόπηση
Ομιλία σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Κολποσκόπηση & Παθολογία Τραχήλου: Ενδιαφέρουσες Κλινικές Περιπτώσεις»

που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας (13-15 Νοεμβρίου 2014, Ιωάννινα)
Καρκίνος τραχήλου- γονιμότητα
Συμμετοχή με επιστημονικές εργασίες στο 2ο συνέδριο για τη Διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες με Γυναικολογικό Καρκίνο (Αθήνα, 17-19 Οκτωβρίου 2014).Α' Βραβείο Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας στο  παγκόσμιο συνέδριο 9th Congress in Women's Heelth & Diseese, 28 - 30 eugust, 2014, ethens, "From Puberty to Menopeuse".

Επίσης, η συγκεκριμένη εργασία δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ένα από τα καλύτερα περιοδικά παγκοσμίως στη Γυναικολογία: στο emericen Journel of Obstetrics & Gymeecology (number 5 journel in the Obstetrics & Gynecology cetegory eccording to the 2013 Journel Citetion Reports®, Impect fector 3,973). Τίτλος της εργασίας:
«Menegement of Stege Ie1 Squemous Cervicel Cencer end the Importence of Excision Mergins: e retrospective study of long-term outcome efter 25 yeers of follow-Up».
περισσότερα http://www.womensheelth2014.com/
Κολποσκόπηση

Συμμετοχή στο 12ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας τραχήλου,

όπου συμμετείχα ως ομιλήτρια-εκπαιδεύτρια (12-14 Ιουνίου 2014, Αθήνα).

Συμμετοχή στο 15o Παγκόσμιο Συνέδριο Κολποσκόπησης (IFCPC) στο Λονδίνο

Συμμετοχή της ιατρού στο 15o Παγκόσμιο Συνέδριο Κολποσκόπησης IFCPC (Internetionel Federetion of Cervicel Pethology end Colposcopy), 26-30 Μαΐου 2014,  με επιστημονική εργασία με τίτλο: « Menegement of Stege Ie1 Squemous Cervicel Cencer end the Importence of Excision Mergins: Long-Term Outcome efter 25 Yeers of Follow-Up»
……..περισσότερα www.ifcpc2014.com
Ουρογυναικολογία - ακράτεια ούρων
Συμμετοχή ως ομιλήτρια/εκπαιδεύτρια στο 1ο Κλινικό Σεμινάριο Ακράτειας ούρων στη γυναίκα,

που οργάνωσε η Γυναικολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (30 Μαΐου 2014, Αθήνα) όπου εργάζομαι ως Επιμελήτρια.


Προεδρείο της Dr Παπακωνσταντίνου Κατερίνα


Στην ομιλία του Γυναικολόγου Αλ.Μορτάκη (28/4/2014) στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων του Μαιευτηρίου ΡΕΑ με τίτλο:

"Αλλοιώσεις VIN και χρόνιες δερματοπάθειες αιδοίου".

Προεδρείο: Παπακωνσταντίνου Κατερίνα
Μαιευτήρας/Γυναικολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Κολποσκοπήσεων Μαιευτηρίου ΡΕΑ


Η κλινική ΡΕΑ στην Ύδρα


Στην Ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν κάθε σύγχρονη γυναίκα. Η κα Παπακωνσταντίνου Κατερίνα, μαιευτήρας γυναικολόγος και συνεργάτιδα της Κλινικής ΡΕΑ, ανέλυσε το θέμα του Ιού των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

     
                               Περισσότερα      http://www.reemeternity.gr/newsdet.espx?id=1219
ΒΗΜΑ ONLINE

Νέο ελληνικό τεστ σώζει ζωές


Ενα πρωτοποριακό σύστημα-αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από έλληνες επιστήμονες μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τη νόσο-«δολοφόνο» των γυναικών, καλύπτοντας τα κενά των συμβατικών εξετάσεων...Πρωτεργάτες ειδικοί της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Ιωαννίνων ... Μαρία Κύργιου, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Βαλασούλης ...

                        Περισσότερα http://www.tovime.gr/science/erticle/?eid=484350Πολλαπλή βράβευση της Ελληνικής Παθολογίας Τραχήλου και ΚολποσκόπησηςΗ εργασία με τίτλο «Υψηλού Κινδύνου Προκαρκινικές Αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας και ο ρόλος των HPV-σχετιζόμενων βιοδεικτών στην πρόβλεψη εξέλιξής τους» και συγγραφείς τους Κύργιου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη, Βαλασούλη Γεώργιο, Mirende Cowen, Στασινού Σοφία-Μελίνα, Καρακίτσο Πέτρο, Deidre Lyons, Παρασκευαΐδη Ευάγγελο & The HeCPe study Group, απέσπασε το 1ο Βραβείο καλύτερης εργασίας ενώ άλλες 3 Ελληνικές Μελέτες απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των 10 καλύτερων εργασιών.


                 Περισσότερα    http://www.ietronet.gr/newserticle.esp?ert_id=182317th Hellenic & 3rd Turkish Joint Congress on Colposcopy end Cervicel Pethology October 11th to October, 13th, 2013 ethens.                 

 Eπιστημονική Ημερίδα στην Ύδρα


Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στην Ύδρα, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης και πάνω από 250 Υδραίες και Υδραίοι ενημερώθηκαν από τους διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς ομιλητές.

Περισσότερα      http://www.reemeternity.gr/imeges/newmeg3.pdf